Life Recruitment

Tender Specialist - Vlaardingen

Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature

Plaatsingsdatum 07-03-2016 Functiecategorie Logistiek: Inkoop & Supply Chai...
Standplaats Vlaardingen Niveau Professional
Opleidingsniveau HBO Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd
Uren 0 Salaris -
In de functie van tender specialist ben je in staat om een wezenlijke bijdrage te leveren aan de groei van onze klant. Je zorgt er voor dat je een hoge succesratio bereikt en vasthoudt bij het winnen van tenders van bestaande en potentiele klanten door een effectieve, efficiënte, tijdige en kwalitatief hoogstaande beantwoording van tenders. Dit gebeurt zowel op tactisch als strategisch niveau en t.b.v. alle Europese kantoren.

Als tender specialist ben je actief op de volgende gebieden:

1. Tender assessment
Het beoordelen van tender aanvragen, zodanig dat alleen kansrijke tenders met voldoende draagvlak in de organisatie worden behandeld. (quick scan). Dit advies zet je uit bij de verantwoordelijke site manager.

2. Tender respons coördineren
Je stelt de werkverdeling en input voor tenderantwoord over betrokken afdelingen. Je coördineert de tijdige aanlevering van kwalitatief goede input van de verschillende afdelingen of functionele experts voor een tenderantwoord om adequaat in te spelen op de vraag. Je onderhoudt intensief contact met bid-owner betreffende afstemming met klant(wens), voortgang, escalaties, accorderen. Je verzorgt het project management van het tender respons proces. Ook draag je zorg voor de pricing volgens richtlijnen of in overleg met betrokken business units.

3. Logistieke maatwerkoplossing ontwikkelen
Aan de hand van de wensen van de klant ontwikkel je een logistieke maatwerkoplossing. Dit doe je door de huidige supply chain van klant te analyseren. Je stelt vast en definiëert gewenste maatwerkoplossingen ten opzichte van de toekomstige gewenste supply chain. Je zet verzoek tot accorderen van maatwerkoplossingen uit bij de relevante functionele eigenaars.

4. De klant beantwoorden
Je levert een volledig, consistent en geaccordeerd tenderantwoord van hoge kwaliteit aan de klant om de kans op succes te vergroten. Je controleert de geleverde input voor het tenderantwoord op volledigheid, kwaliteit en onderlinge consistentie. Je zorgt dat het tenderdocument taalkundig en qua inhoud voldoet aan hoogste eisen.

5. Produktontwikkeling en innovatie.
Je levert een bijdrage aan de verdere ontwikkeling van tender management door het aanleveren en vastleggen van up-to-date informatie en het professionaliseren van de afdeling. Je onderhoudt databank met up-to-date informatie over organisatie en diensten. Archiveert tenderaanvragen en tenderantwoorden.

De juiste kandidaat moet over de volgende eigenschappen en ervaring beschikken:
• HBO werk- en denkniveau waarbij opleiding logistiek / supply chain management een pre is;
• Minstens 3 jaar ervaring in de logistieke branche;
• Datagedreven, analytisch, proactief & zelfstandig;
• Het vermogen data te verwerken tot (management) informatie;
• Uitvoerige kennis van MS Office (met name Excel en Powerpoint, kennis van MS Access is een pre);
• Het vermogen om aan de hand van data analyse snel te kunnen bepalen welk proces, type ruimte en opslag methodiek optimaal zijn;
• Ervaring met business development management, project management of consultancy;
• Plan- en organisatievermogen (project management) voor het vaststellen van een werkverdeling over betrokken business units en afdelingen, zodat input voor tenderantwoord aangeleverd kan worden;
• Communicatief sterk in Nederlands en Engels in woord en schrift.

Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Logistiek: Inkoop & Supply Chain
Branch(es) Transport / Logistiek
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden Tender, aanbestedingen, supply chain management

Contactgegevens

Contactpersoon Kelly Helmons

Vestigingsplaats

Solliciteer